«

»

Skriv ut detta Inlägg

Glenlivet Generations 1940 70yo 45.9% (Gordon & MacPhail)

Operakällaren den 31:a mars 2011 klockan 11:00 fick jag uppleva någonting som jag inte trodde var möjligt. En whisky som lagrats och mognat 70år på ett 1st Fill Sherry Butt fat borde vara både överlagrad och förstörd. Men ack vad man kan ha fel. Whiskyn är förbluffande vital och elegant och med en fruktig sherry doft som inte går av för hackor. Efter att ha testat denna unga 70åring två gånger nu så är jag övertygad, detta är en helt makalös whisky! :)

Doft:
Mycket angenäm doft av sherry och torkad frukt, mycket söta toner. Rund, mjuk och fyllig. Vilken doft! underbar, fräsch och vital.

Smak:
En fantastik orgie av smaker som fyller hela munnen. Härlig balans och bra harmoni av torkadfrukt,  söt sherry, bränt socker och mörk choklad. Så gott att man vill aldrig att smaken skall ta slut.

Eftersmak:
Lång och angenäm eftrersmak som domineras av sherry och söt frukt men lätta toner av torvrök och ek bryter igenom.

Denna makalösa whisky är kanske inte det mest prisvärda men det faktum att den legat hela 70 år på ett ekfat och att den trotts detta är så fräsch och vital är helt imponerande.

Ett stort tack till Symposion, Gordon & MacPhail och Allt om Whisky för att ni gjorde denna dag till ett minne för livet.


Emma Andersson, chefredaktör på Allt om Whisky, Michael Urquhart, Vd Gordon & MacPhail, Thomas och Valdemar Kuuttanen, Symposion.

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=186

1 kommentar

 1. Emma Mattson

  Hej!

  Jag undrar vem som är chefredaktör för er sida?

  Vore tacksam om jag kunde få kontaktuppgifter: namn, mail, numer.

  Stort tack!
  /Emma

  Red and Square PR

Kommentarer ej tillåtna.