«

»

Skriv ut detta Inlägg

The Glenlivet Archive 21yo

Blev inspirerad av Hasse’s Tisdagsdram så jag plockade fram min flaska som numera går mot sitt slut, det har varit en mycket angenäm upplevelse alla dessa 70cl :) The Glenlivet Distillery ligger i Speysideregionen, vid floden Livet, strax innan den flyter ihop med Avon. Fabrikens grundare, George Smith, var den förste som ansökte om tillstånd att destillera år 1824 då nya regler krävde licens för tillverkning. Då hade han sedan länge, i hemlighet, bränt sin whisky hemma på gården, precis som sin far, farfar och de flesta grannar. Historiskt sätt är Glenlivet whisky känd som högkvalitativ lönnbränd whisky, och därför är det många destillerier som använt sig av namnet i trakten. Numera är det ovanligt att hitta flaskor från andra destillerier märkta med Glenlivet.

glenlivet21yo

Doft:
Lätt, fruktig och elegant doft med toner av malt. ev lite honung.

Smak:
Medelfyllig, fruktig och mogen smak. En rätt komplex whisky med kolatoner och kanske en liten aning aprikos/citrus.

Eftersmak:
Långt härligt avslut med svaga syrliga toner och en aning sälta. Underbar helt enkelt :)

Betyg: 4.5 Whiskyglas. (av 5)

En fantastisk whisky som ligger just under tusenlappen i pris, vilket är mycket bra. Att den dessutom är snyggt förpackad i en finfin ekram med låda gör inte saken sämre. Rekommenderas!

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=194