«

»

Skriv ut detta Inlägg

En medelsvensson på besök

Hej vänner!

Jag har fått möjligheten att dela med mig till er av mina upptäckter i whiskyns värld som gästbloggare här på ”Vi som älskar whisky”. Handen på hjärtat, visst är det ett passande namn för en blogg om något som vi alla tillsammans tycker så olika om? Så kommer det att vara även med det som jag skriver här. Ibland kommer du som läser att känna igen dig och ibland kommer du att tycka att ”Vad i hela världen menar han med det?” Det skall bli kul tycker jag så räds inte kommentarfältet för allt i världen.

Min resa började för många år sedan när jag av en kollega på Volvo fick en flaska Statesman whisky. Ja om man kan kalla det whisky eller inte är en diskussion för en annan dag men gott var det inte. Att man sen så här 15 år senare jagar både ”populärventenskapliga” som ”fågelskådar” upplevelser genom whisky är då kanske rätt svårt att tro men så blev det i alla fall.

Egentligen tog det fart först när några pluggkamrater samlades i socialt syfte för att prova whisky, vi hade ju hört att om man neutraliserar smaklökarna så skall man känna smakerna bättre så det gjorde vi… med Mariekex. Kort och gott döpte vi efter ett tag oss till ”Den smakar vanilj”, även nu gör förvisso en hel del whisky just det, men inte riktigt av samma anledning längre.

Jag är väl en typisk Svensson antar jag, en familjefar mitt mellan 30 och 40 år med två små barn, en villa, Volvo och vovveallergi. Dessutom jobbar jag med IT. Jag är rätt lagom helt enkelt. Däremot så har jag en svaghet för whiskys som är allt annat än lagom. Det skall vara långt ut på kanterna, riktiga rökare eller sherrybomber. Ibland så kan det vara helt rätt att smutta på en dram som närmast kan likna vid att slicka på en ek-planka. Visst låter just det rätt konstigt men tillsammans är vi alla olika och smaken är som baken och allt det där.

Jag ser mig fortfarande som en novis i denna världen men bestämde mig ändå i början av året att börja blogga för att ge mig själv moroten att så sakteliga ändra på det och SwedishMaltMafia föddes (http://swedishmaltmafia.se/).

Men nu ser jag fram emot många roliga inlägg, diskussioner och annat skoj under min tid som gäst här.

Sláinte

Martin

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2085

2 kommentarer

  1. Alexander Håkansson via Facebook

    Lysande att ta in gästbloggare :)

  2. Alexander Håkansson via Facebook

    Skulle också vilja se namn som Hasse med i listan och även någon kvinnlig bloggare :)

Kommentarer ej tillåtna.