«

»

Skriv ut detta Inlägg

Highland Park – Saint Magnus Edition 2

Efter dundersuccén med Highland Park Earl Magnus kommer nu den andra utgåvan i denna serie, Highland Park Saint Magnus edition 2.

Denna utgåva är en 12-årig cask strength buteljerad vid 55% och är en hyllning till Orkneys helgon Saint Magnus. Highland Park Destillery ligger på Orkney, och många av deras utgåvor har vunnit priser vid diverse internationella tävlingar. Endast 1500 flaskor finns tillgängliga för den svenska marknaden, och det finns ett fåtal kvar på olika Systembolag i landet. Den går också att beställa via Vinguiden.

http://www.vinguiden.com/vinbutiken/product/?id=507 till ett pris av 1049 kronor.

Doft:
Innan vattning är det en fantastiskt intensitet med klassiska torkad frukt och honungs sötma. Därefter härliga toner av kanel, torkade äpple och inslag av exotiska frukter växer fram, följt av en lätt doft av rök.

Smak:
Omedelbart intensiv och rik med en perfekt balans mellan sötma och rök. De söta tonerna av frukt varvat med kola framhävs vid med lite vatten.

Eftersmak:
Mild rök och vanilj från ekfaten hänger kvar relativt länge, tillsammans med toner av kola.

Betyg:
5 Whiskyglas. (av 5)

Det här är en utsökt whisky som i sin fantastiska trälåda pryder sin plats i whiskyskåpet, men som många cask’s så blir även denna aningens bättre med lite vatten. 

 

Här testar Gerry Tosh från Highland Park den:

 

 

 

 

 

Utgåva nummer 1, Earl Magnus går att beställa från Master of Malt till priset av 289£

http://www.masterofmalt.com/whiskies/highland-park-earl-magnus-edition-one-whisky/

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=210