«

»

Skriv ut detta Inlägg

Bowmore 26yo – Single Cask (Master of Malt)

Först ut denna trevliga Fredagskväll blir ett prov(Sample) från Master of Malt. Det är med stor spänning jag öppnar denna Bowmore 26yo – Single Cask  Master of Malt  (http://www.masterofmalt.com/whiskies/master-of-malt-single-cask-26-year-old-bowmore-whisky/). Känns direkt att det är 26årig historia man nu dricker :) Bowmore grundades 1779 av John Simpson vid östra stränderna till Loch Indaal och är Skottlands tolfte äldsta destilleri, ett av få destillerier som fortfarande använder sig av golvmältning. Den traditionella tillverkningsmetoden samt närheten till havet visar sig i whiskyns karaktär.

Doft: 
En väldigt lätt rökig och söt ton blandat med en aning av mörk choklad och möjligtvis lite vanlij. 

Smak:
Karakteristisk röksötma med en syrlig(citrus) fruktighet. Eventuellt ett stänk av lavendel blandat med havssälta. En av de bättre jag känt på länge och några droppar vatten rundar av smaken på ett snyggt sätt

Eftersmak: 
Den långa tiden på fat sätter sannerligen sin prägel på smaken och ger den en ganska sträv och torr känsla som angenämt hänger sig kvar.

Betyg:
4 Whiskyglas. (av 5)

En mycket bra whisky som definitivt är en av de mest ovanliga Bowmore jag testat på ett tag, servera gärna denna Single Cask med en skvätt vatten för att få fram arom och smak ännu mer! Denna whisky hittar ni inte på Systembolaget utan ni får vända er till Master of Malt direkt, dom har en finfin webshop och skickar till hela världen. (http://www.masterofmalt.com/) 

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=212