«

»

Skriv ut detta Inlägg

Hakushu Heavily Peated

Idag har det blivit dags att korka upp ett sample från Hakushu. Hajushu byggdes 1973 vid foten av berget Kaikomagatake i de södra alperna i Japan. Vattnet kommer givetvis från det närbelägna granitberget Kai-Komagatake.

I mitt glas har jag idag Hakushu Heavily Peated på 48% men tyvärr utan notis om fenol-nivån.

Doft (3/5):
Doften är söt, nästan som den inlagda ingefäran som man får när man beställer sushi. Det är såklart en del torv men inte i närheten av de torvmonster som vi vant oss vid på senare tid. Lite peppriga tendenser och en del kol/aska från en gammal eldstad.

Smak (2/5):
Smaken är ganska rivig/hård och påminner mig om ett apotek. Kanske lite mint blandat med blommor. Lavendel? Inte direkt mycket torv eller rök, tvärt om. Intressant. Ganska torr och pepprig men det är något bekant med den och jag hittar inte ordet. Är det något godis jag ätit men inte gillat? Anis? Nej det är fänkål. Inte ens i närheten av godis och jag ogillar fänkål, väldigt mycket.

Avslut (3/5):
Ganska lagom. Mellanlängd, mellanstyrka och mellanbetyg.

Slutsats (2/5):
Jag gillar verkligen inte fänkål.

Detta är en gästbloggning av Martin från SwedishMaltMafia.

(Also in English at SwedishMaltMafia )

 

 

 

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2144

3 kommentarer

 1. Patrik Ramelius via Facebook

  Japanska brukar vara goda.

  1. Martin Kronvall

   Jo jag håller med. Många av mina favoriter är Japanska men denna gjorde mig besviken. Annat är det med Yamazaki 18. Den är god den.

   Chichibu är annars något att hålla ögonen på. Den kommer bli hysteriskt bra.

   1. Jan-Olof Andersson

    Håller med dig om Yamazaki 18. Mkt god. Föredrar nu som pensionär mer o mer singel malt, gärna japanskt, men nat.vis också skotskt och även svenskt
    Min son driver två japanska restauranger i Varberg, Nami o Minami o jobbade i Japan under 3,5 år. Vi var där o hälsade på nåra gånger o lärde oss inte bara uppskatta olika sake o teer, utan också japanska whiskyn. Han har alltid med sig nåt spännande när han är där o hälsar på.
    Fick i gåva en Nikka Premium Blended 12 y. Ej öppnad ännu. Hur ser du på dessa blended fr Japan?

Kommentarer ej tillåtna.