«

»

Skriv ut detta Inlägg

’3rd Confidential Cask’ 7yo 51,6% (nr84303, 819kr)

kintra 7yo

En stor ära för mig att dela med mig av min första tastingnote här på ’Vi som älskar whisky’!

Single malt från Skottland – Highlands. Buteljerad från Single Sherry Butt no. 900162. Destillerad i september 2005 och buteljerad i oktober 2012. Fatet gav 143 flaskor och på systembolaget kostar den 819kr (http://www.systembolaget.se/84303).

Buteljerad av oberoende buteljeraren Kintra Whisky och importerad av svensk whiskyförmedling som skickade samplet till oss. Som namnet antyder är destilleriet hemligt…

Doft: Sherrylagrat är nog inte det första jag tänker på riktigt… snarare mycket rika givor av vanilj, väldigt utbredd vanilj (vilket för mig signalerar mer åt bourbonlagrat). Otroooligt mjuk, honung och vanilj, smörkola i skön mix. Det finns ändå nåt i centrum av doften som är lite sherry-aktigt, hmm och kanske lite rom-aktigt på nåt sätt, påminner lite om Plantation vilket är lite skumt för den romen är ju slutlagrad på cognacsfat. Men det kanske är den stora vaniljen som gör det, som gemensam nämnare. Det kan ju vara sherryfat av vitek och därav all vanilj? I övrigt finns lite drag av persiko godis och någon liten liten ton av röda cocktail bär. Nice!

Smak: En hel del vanilj i kanske en och en halv sekund, men sen kommer det allt ordentliga smaker av sherrylagrat! Framförallt torkade fikon och ljusa russin. Ett litet syrligt alkoholstick känns på mitten av tungan som sakta sprider sig nedåt och värmer bröstet. En hel del vanilj som andra dominerande smak. Mmm, ordentligt tryck i alkoholen men jag tycker nog inte att den behöver vattnas.

Eftersmak: I eftersmaken blir whiskyn ganska uttorkande i gom och på mitten av tungan. Spännande whisky att dofta och smaka, ganska annorlunda! Undra var den är destillerad?

 

Kolla gärna in min blogg samuelwhisky.blogspot.se och följ den också gärna via Facebook och twitter!

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2173

2 kommentarer

  1. Anders Enström via Facebook

    Tommy Har du sett denna?

  2. Tommy Henriksson via Facebook

    Nix

Kommentarer ej tillåtna.