«

»

Skriv ut detta Inlägg

Black Snake, Vat 1 Second Venom, 58,7%, Blackadder

Black Snake är en vatting från flera fat som har fått sin finish på en Sherry Butt. Bakom denna lagring står Blackadder och sedermera importören Clydesdale vilket torde borga för en spännande upplevelse.

Det finns 468 flaskor av denna dryck som buteljerats i september 2013 och som släpps på Systembolaget 2013-12-02. Vi har inget artikelnummer än och ej heller någon uppgift på ålder på de ingående faten. Vad vi däremot vet är att en flaska Black Snake kommer gå loss på 735 kr.

Doft:

Fyllig doft av korn och malt som blandats med sherrytoner som russin och aprikoser. Min gissning är att den inte haft så lång tid på sig på slutlagringen för man får leta efter sherryinfluensen men den är där. En angenäm doft som gärna i mitt tycke kunde vara mer rätt på men det finns en charm i denna mer tillbakalutade doft med.

Smak:

En stark och kryddig palett med söta inslag av socker, honung, vanilj och citrus. Med vatten mer diskret så var försiktig här. Jag gissar att den innehåller en del unga fat (mest pga att jag tycker den tappar mer än vanligt på att spädas med vatten) men helt klart är att det finns en hel del ålder eller väldigt aktiva fat med i mixen med.

Eftersmak:

Lång eftersmak med toner av det där vita under apelsinskalet. (har det något namn?)

Slutsats:

Det här var en mycket trevlig dram får jag säga. Den har en enhetlighet och jag skulle vilja säga att den är gedigen och stabil för att sätta några ord på upplevelsen. För 735 kr får du en solid upplevelse som är väl värd pengarna. Jag hade önskat lite tydligare sherryinfluenser men jag är och andra sidan väldigt svag för ytterligheter i mina whiskys. För dig som söker en mer balanserad upplevelse så tror jag denna mycket väl kan vara det du söker.

Det här är en gästbloggning från Martin som även bloggar på Swedishmaltmafia och twittrar som @SweMaltMafia.

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2198

5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Jag är kär i Göteborg via Facebook

  (y)

 2. Nisse

  Hejsan.

  Tydligen är det 2 black snake som kommer att släppas. First Venom (735:-) och Second Venom (708:-)

  1. Martin Kronvall

   Ja det stämmer. Verkar som om dom har två tunnor, vat1 och vat2 som dom tappar och fyller på löpande. Mao borde en release har lite inslag av den föregående i sig osv.

   1. Nisse

    Tror du smaken kommer att skilja något nämnvärt? Skulle vara intressant och se ålder på dem. Vet du om det kommer att bli en serie på dom?

    1. Martin Kronvall

     Det finns en First Venom på vat1 från tidigare år så det är nog troligt att serien fortsätter så länge som den säljer och smakar bra. Likheterna finns nog där även om jag inte smakat den första. Vore intressant att jämföra om tillfälle ges.

Kommentarer ej tillåtna.