«

»

Skriv ut detta Inlägg

Black Snake, Vat 2 First Venom, 56,9%, Blackadder

BlackSnake vat2 first venom

Vi fick ett sample från Clydesdale. Blackadder har buteljerat ytterligare en whisky i serien ’Black Snake’. Av flaskan framgår att detta är en vatting av fat med skotsk Single malt whisky som fått sig en slutlagring på sherryfat. Hur länge den slutlagrats, från vilket destilleri den kommer och vilken ålder den är på håller man dock för sig själv. 474 flaskor finns det och artikelnumret blir (enligt whiskyblogg) 84380. Den kommer gå för 708kr på systembolaget och lanseras den 2:e december.

Doft:

Inleds med mjuk vanilj och läskande fudge i sällskap av en liten spritig men söt och trevlig överton. Närmare glaset känner jag en något alkoholstark ton, men på ett positivt sätt. Inte så stark ändå i doften med tanke den höga alkoholhalten… Någon typ av ”gul” frukt, ungefär som persikahalvor och rivet citronskal, i kombination med en skön gräddighet och toner av mandelflarn eller biskvi (sådana i nyponsoppa). Något litet stråk av torv? De dominerande dofterna är vanilj och grädde. Nice, nu smakar vi!

Smak:

Härlig söt och syrlig inledning med ett lagom oomph, inte så stark i smakerna som jag väntat mig. Mysig. Mjölkchoklad, vissa toner av sherryinfluens men detta är en ganska kort del av smaken. Något påminner mig om Poitin vilket nog tyder på att den förmodligen är ganska ung. En viss skalbeska och torrhet infinner sig när toner av mandelmassa eller marsipan lagt sig. Det lilla stråket av torv plockar jag tyvärr inte upp. Medeltorr i eftersmaken och den lilla Poitin-tonen ligger kvar. Den här var god och mysig, kanske kan vara något att plocka fram till Julen?

Det här är en gästbloggning av Samuel. Min sida gillar ni på Facebook så får ni uppdateringar från min blogg!

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2231