«

»

Skriv ut detta Inlägg

Ardbeg Auriverdes, 49.9% (nr: 10203, 849kr)

Ardbeg-Auriverdes5Den 31:a maj 2014 kommer Ardbeg officiellt att släppa sin tredje Ardbeg Day whisky, Auriverdes – namnet (Auri = Guld, Verde = Grönt) kan givetvis associeras med den ikonisk gröna flaskan och dess guldgyllene innehåll. Auriverdes beskrivs som en whisky av två halvor, med den officiella utgåvan som citerar en ny rostningsteknik som ger whiskyn en mocka kaffesmak i ena änden och som flyter in krämig vanilj i den andra. Denna utgåva utan bestämd ålder är späd till 49,9% alkoholhalt och är inte kylfiltrerad. Kommer till svenska systembolaget den 2:a Juni.

ardbeg-auriverdes3Doft:
Jag får direkt härligt krämig vanilj toner, choklad och lite torv friskhet. Efter en stund gräs och ananas med vissa inslag av citron och mandarin.

Smak:
Härligt rökig med en ganska kryddig inledning som relativt fort övergår i en fruktig härlig sötma. Trevligt oljig. Kaffe, vanilj, honung, rökt kött och sälta ger en mycket trevlig smakpalett.

Eftersmak:
Lång värmande, söt och syrlig med en kvardröjande rökighet som är mycket angenäm.

Magiskt bra, den bästa på länge – Provade den mot de andra Ardbeg Day släppen och den vinner :) En Ardbeg som ni verkligen måste prova!

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2684

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Stefan Lahti via Facebook

  Hur många kommer till sverige?

 2. Vi som älskar Whisky via Facebook

  Stefan – Vet inte, men jag kollar upp det :)

 3. Johan Pettersson via Facebook

  6200 har jag sett någonstans

 4. Anders Larsson via Facebook

  7000 var det väl

 5. Sofie Andersson via Facebook

  7200

Kommentarer ej tillåtna.