«

»

Skriv ut detta Inlägg

Min wiskeyresa, av Anders Berggren

Första gången jag drack wiskey var förhållandevis sent i mitt liv. Jag hade snöat in totalt på mörk, lagrad rom vilket så småningom ledde mig och en likasinnad till Dominikanska republiken när jag var 24 år. All inklusive, billig rom och kalla öl. Vi umgicks ganska mycket med ungdomarna som jobbade på hotellet och agerade ”langare”  till dessa. Eftersom dom var i tjänst på kvällarna fick dom ju inte beställa alkohol i baren.
Lösningen på detta problem var att vi beställde wiskey blandat med 7up till dom för att det skulle se ut som dom drack läsk.

ab1Tillslut blev man ju sugen på att smaka denna företeelse. Sagt och gjort och det var gott! Jag kände en liknande smak som jag kände i dom lagrade romsorterna som jag gillade.

Många år senare stiftade jag bekantskap med din bror som av förklarliga skäl redan hade ett intresse för whisky. Otaliga middagar senare bjöd han med mig på en provning med dig som vägledare. Jag kommer i håg mitt svar på den inbjudan,  ”jag dricker ju inte ens wiskey.”  Under den kvällen föddes min mersmak för livets vatten.  Jag är långt ifrån någon samlare eller finsmakare,  men jag ser alltid till att ha en flaska Bowmore enigma hemma.

Mvh Anders Berggren

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2748