«

»

Skriv ut detta Inlägg

Min whiskyhistoria, av Monica Johnsson

Jag var väl nånstans mellan 17-20 när min (dåvarande) svärfar skulle bjuda på något ”gott”. Inte kunde jag ana då hur gott jag skulle tycka att whisky är idag. Han bjöd mig på en blended och märket behöver jag inte ens nämna men där och då var det ändå gott. Dock odlades inte intresset så starkt alls mellan 20-40 tyvärr. Då gjordes helt andra ekonomiska prioriteringar (som stavas barn o studier).

monicaMen i 40-årspresent fick jag ett medlemsskap i SMAD, Single Malt Academy of Dalecarlia. Det öppnades en dörr till en värld som är rolig, lärorik och god. Min första provning var en vertikalprovning av Macallan, 25-åringen var godast.

Jag har träffat nya vänner, gamla vänner, åkt på resor, mässor och druckit god whisky. Jag har värvat mannen och syrran till klubben. Syrran och jag har också för tradition att kryssa med Cinderella. Genom klubben kan vi köpa egna butejeringar, den senaste i raden var ”Dalabuteljering 2″.

Whiskyresan fortsätter med Convention och mässa i Stockholm.

/Monica Johnsson

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2791