«

»

Skriv ut detta Inlägg

Min whiskyhistoria, av Mattias ”Multen” Claesson

Min första kontakt med alkoholhaltiga drycker överhuvudtaget va i tidiga år. Efter vad jag fått berättat va jag i 5 års åldern. Farsan skulle ha en snaps till middagen och jag ville ju ha likadant som farsan! Så morsan tömde upp en snaps till far och ur ett likadant glas fick jag vatten… Klart som korvspad fick jag fel glas och när snapsen skulle inmundigas gick det som det gick…

På senare år har pappa talat om för mig att han tyckte jag va en ”redig” grabb då jag tydligen drack upp snapsen och den stannade i magen. Jag sov nog extra gott den natten… Och liksom många andra gjorde mina föräldrar hemgjort vin. Ibland snodde man en hel flaska och ibland tog man lite ur en hel flaska och fyllde upp med vatten.

Första kontakten med whisky. Tja… Mamma och pappa hade bekanta på besök och jag va 17-18 nånting. En av besökarna gav mig ett glas med någonting i och sa: Drick så får du hår på bröstet! Jag luktade i glaset och det luktade bläää… Men blir man bjuden på alkohol i unga år av en vuxen så dricker man. Jag tömde glaset – som nog bara va 2 cl och försökte se oberörd ut. Dom hade riktigt kul kan jag säga. Det pratas fortfarande om detta när vi träffas 25 år senare. Hur det gick: Smakade inte mer whisky på mer än 10 år och jo jag har numer massor av hår på bröstet!!

bowmore-12Jag har haft blended hemma och smakat av till som tätt vid hemkomst från puben, men mitt whiskyintresse började med att jag fick en flaska Bowmore 12 på min 40-årsdag. Efter att endast smakat olika blended på ”fyllan” öppnades Bowmoren och jag blev nyfiken på om alla singelmalt smakar lika bra. När man sedan hittade Facebooksidan bär man kan köpa sampels exploderade både intresse och plånbok. Så både lite skäll och en ryggdunk ska han ha den där Peat 😉

 

PS. Måste passa på att ge en eloge och många kramar till min fantastiska sambo! Hon är inte så förtjust i denna ädla dryck men låter mig hållas. Vi bor i 3rok och håller i skrivande stund på att göra om ett av rummen till whiskyrum. Hon är fantastisk!DS.

// Mattias ”Multen” Claesson

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=2794

1 kommentar

  1. Micke Andersson via Facebook

    Ja du Mattias din sambo ligger på gränsen mellan helgon och något betydligt mindre smickrande 😉

Kommentarer ej tillåtna.