«

»

Skriv ut detta Inlägg

Bowmore Laimrig 15yo

Den 2:a maj 2009 lanserades Bowmore Laimrig 15yo i Sverige. En sherryfatslagrad smakbomb producerad exklusivt för den svenska marknaden. Anledningen är att de svenska whiskykonsumenterna tillhör Bowmores absolut största och viktigaste marknad. Numera är denna svåra att få tag i då den inte finns på Systembolaget längre, vi har dock fått tag i en flaska som vi nu testat och vi vill ha fler!!! :)

Doft:
Man känner direkt en härlig doft av sherry, rök, torkad frukt eventuellt lite sälta och choklad.

Smak:
Fantastisk sherrysöt smak som fått sällskap av russin, choklad och kanske ett uns av vanlilj. Även en svag rökighet och lite sälta känns mycket behagligt.

Eftersmak:
Lång finish med rök och choklad. Röken och sherryn är integrerad på ett suveränt bra sätt.

Betyg: 4.5 Whiskyglas. (av 5)

En mycket bra Bowmore som vi verkligen vill rekommendera. 

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=3

1 kommentar

  1. Baronlime

    ”..inte finns på systembolaget längre, ” – vi får se, den gick att beställa i alla fall :) Tipsar även om en rejäl unpeated Glengoyne 12yo REJÄLT prisvärd, börjar ta slut i nätbutiker och mycket smak för oss som inte ser RÖK=whisky. Rapporterar ’när’ de lyckats leverera..

Kommentarer ej tillåtna.