«

Skriv ut detta Inlägg

Highland Park Valkyrie 45.9%

Highland_Park_VikingSoul_156Valkyrie är den första i en ny trilogi av singelmalts från Highland Park whisky. Förpackningen har skapats av den berömda danska designern Jim Lyngvild. Han är en 2000tals viking som bor i ett traditionellt trävikinghus som han byggt nära Faaborg i Danmark.Lyndvilds fantastiska design av Valkyrie är inspirerad av två viktiga nordiska källor – en typisk vikinghängsel från 300-700talet upptäckt i Uppland Sverige och den gamla Hammarstenen på Gotland, som beskriver den episka resan av de legendariska vikingänglarna(Valkyries) i Kvinnlig form som genomsökte slagfälten på häst och letar efter de modigaste av sina fallna krigare att ta med till Valhalla och en fredlig död. Whiskyn Valkyrie skapades av Gordon Motion, Highland Parks Master Blender och kommer att följas av ytterligare två utgåvor, Valknut och Valhalla som släpps under 2018 och 2019.

Jim Lyngvild

Jim Lyngvild

Highland Park Valkyrie lanseras på 15 marknader över hela världen och beskrivs som en mer rökig variant än tidigare Highland Park. Buteljerad i 45.9% och har helt naturlig färg. Det rekommenderade priset är £ 55 per flaska och kommer att släppas under hösten i Sverige.

Mina notiser:
Doft:
Lätt rökig, äpple, päron, honung och en hint av kanel. Lätt nötig och frisk citron.
Smak:
Härlig sötma väl balanserad mot en trevlig rökighet. Mjuk och oljig munkänsla som kantas av russin, äpple, honung och vanilj. En hint av lakrits och en lätt pepprighet som avslut.
Eftersmak:
Lång och kvardröjande med härlig kryddighet och en söt fruktig känsla med en hint av rök.

Valkyrie är en något rökigare variant av HP med härliga sherrytoner från de ex-sherry fat de legat på. Ett måste i mitt whiskyskåp.

 

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=3434