«

»

Skriv ut detta Inlägg

Nu lanseras Whiskyspelet!

En mycket trevlig whisky nyhet hittade vi hall nummer II på festivalen, ett helt nytt whiskyspel. Ett sällskapsspel som både testar och fördjupar spelarnas whiskykunskaper. Mycket trevligt initiativ tycker jag :)

Whiskyintresset är idag större än någonsin och många är nyfikna på att lära sig mer. Nu kommer sällskapsspelet om whisky med frågor om allt från rök och ålder till whiskyns historia. Whiskyspelet är ett frågespel där spelarna samtidigt som de har roligt får sina kunskaper såväl testade som fördjupade.

Whiskyspelet är ett klassiskt sällskapspel med 400 frågor i sex olika kategorier för att ge en så bred inblick som möjligt i whiskyns värld. Det är framtaget i samarbete med sommeliern och whiskykännaren Magnus Anderson Gadd.

  • Whisky blir bara roligare ju mer du lär dig. Det finns alltid mer kunskap och nya sorter att upptäcka. Det blir också lättare att våga prova nya sorter och att hitta sin egen smak. I arbetet med Whiskyspelet har utgångspunkten varit att skapa en rolig spelupplevelse med vänner, samtidigt som spelarna utforskar och lär sig mer om whisky. Det oberoende av hur mycket de vet om whisky från början, säger Magnus Anderson Gadd.

De olika frågekategorierna innefattar allt ifrån whiskyns tillverkningsprocess, olika regioner och smaker samt historia och betydande whiskysläkter. Spelandet kan anpassas till olika kunskapsnivåer vilket gör att både självutnämnda whiskyexperter och nybörjare som just upptäckt whisky kan vara med och spela.

Whiskyspelet är skapat av Nicogame som tidigare bland annat lanserat det populära sällskapsspelet Ett Vinspel, även det i samarbete med Magnus Anderson Gadd, samt Matspelet som testar spelarnas kunskaper i köket. Whiskyspelet kommer att säljas hos DesignTorget, Åhléns och i välsorterade bokhandlar från och med oktober 2012.
Rekommenderat cirkapris är 199 kronor.

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=824