«

»

Skriv ut detta Inlägg

Singleton of Dufftown 12yo, 40% (nr:415, 329kr)

Med en gigantisk kapacitet på ca 27 miljoner liter whisky om året är Dufftown ett riktigt stort destilleri. Whiskyn som produceras där en viktig beståndsdel i blendedwhiskyn Bell´s.  The Singleton of Dufftown, denna mjuka, naturligt fylliga single malt whisky har söta, fruktiga noter och en kvardröjande, behaglig värme. Perfekt för den som önskar en mjuk och behaglig whisky för en relativt billig peng.

Doft:
Fruktig, söt med toner av malt, vanilj och choklad.

Smak:
Chokladfundge, nötter följt av en mjukt fruktig fyllighet med inslag av svarta vinbär, vanilj och kola.

Eftersmak:
Kort och söt.

Finns på hyllan i en Systembolagsbutik när dig :)
http://www.systembolaget.se/415

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=941

6 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Ricard Söderberg via Facebook

  Skräpwhisky enligt min mening. Slog ut de sista decilitrarna på min enlitersflaska. Kan ju i och för sig blivit bättre än för tre år sedan jag provade sist men jag är lite avskräckt:-S

 2. Johan Baeckström via Facebook

  Ja, jag är mer överens med Ricard än dig angående denna wirre Håkan. Inte en ”behaglig whisky av högsta kvalitet” i min bok, men det är kul att se hur olika man uppfattar whisky. Vägas in bör såklart att den kostar väldigt lite pengar, men då tar jag nog hellre en Glenfarclas Heritage eller Pulteney 12 för tjugo spänn till. :-)

 3. Mark Johansson via Facebook

  Nä den där evjan kan dom behålla tyvärr…. Funkar möjligtvis med cola eller till en Irish Coffee….. Just det fälgtvätt funkar också….

 4. Vi som älskar Whisky via Facebook

  Det är ju det som är så fantastiskt med smak, tycker inte alls att den är dålig på något vis. Dock alldeles för söt för min smak. Håller helt med dig Johan om Farclasen och Pulteney, mer whisky i min smak :)

 5. Geo Johansen via Facebook

  Har den ock den dugar även om det inte er någon favis. Går under kategorien ” daylie dram” hos mig !

 6. Ricard Söderberg via Facebook

  Hoppas den blivit bättre då. När jag drack den var den i paritet med grants blend vilken bara duger att blanda med fanta eller cola i berusningsyfte.

Kommentarer ej tillåtna.