«

»

Skriv ut detta Inlägg

The Maltman Glenrothes 18yo

The Maltman är en serie noggrant utvald single malt från den oberoende whiskybuteljeraren Meadowside Blending Co. Ltd. Företaget drivs av den skicklige pappan och sonen, Donald och Andrew Hart. Donald, som är en mycket välrenommerad person i whiskyvärlden, grundade en gång i tiden även Hart Brothers Independent Bottlers och är medlem av whiskyakademien The Keeper of the Quaich.

Meadowside Blending introducerades tillsammans med sonen Andrew, som även han växte upp i whiskybranschen genom familjeföretaget. Familjen besitter tillsammans en vid kunskap om kvalitetswhisky från ett halvsekels erfarenhet.

Meadowside Blending lokaliserar några av de finaste och mest sällsynta whiskydestilleringarna som går att hitta i Skottland. För lagringen av whiskyn handplockar de bourbon-, sherry- och portvinsfat av bästa kvalitet, för att ge sorterna sin distinkta karaktär.

Det exklusiva single malt-urvalet går under namnet The Maltman, medan de något mjukare blended-sorterna ges ut under varumärket The Royal Thistle. Meadowsides sortiment täcker tillsammans en bred variation av stilar och prislägen, för både samlare och konnässörer.

Familjen Harts filosofi är enkel: ”Att sträva efter perfektion, eftersom endast det bästa är gott nog.”

Doft:
Söt fruktig doft med toner av honung, vanilj och en svag ekighet. Mycket fräsch!

Smak:
Rund och fyllig, lätt pepprig med inslag av torv, ek, vanilj och en massa härlig frukt. En lätt honungssötma i kanten.

Eftersmak:
Relativt lång och söt.

Just denna finns inte på systembolaget, men Galatea som är Svensk importör tar in ett antal i denna serie (The Maltman).
Läs mer om detta här : http://www.galatea.se/2012/05/the-maltman/

Permalänk till denna artikel: http://www.ilovewhisky.se/?p=996

2 kommentarer

1 ping

 1. Alexander Håkansson via Facebook

  Har bara testat 21:åriga Bowmore och den är helt fantastisk. Han har riktigt bra näsa den där Andrew :)

 2. Vi som älskar Whisky via Facebook

  Alexander, har testat den med och kan bara hålla med :)
  http://www.ilovewhisky.se/?p=813

 1. The Maltman Macduff 23yo 43% » Vi som älskar whisky

  […] « The Maltman Glenrothes 18yo […]

Kommentarer ej tillåtna.