«

»

Skriv ut detta Inlägg

Highland Park Odin, 55.8% (nr:10420, 1899kr)

HP-Odin3Tisdagen den 17:e februari blev jag inbjuden till Edringtons kontor i Stockholm för att prova nya Highland Park Odin, den sista i Valhalla serien. Väl på plats fick vi prova de tre andra med – Thor, Loki och Freya.  Odin släpps i begränsad HP-Odin7upplaga av 1200 flaskor i Systembolagets tillfälliga sortiment den 6:e mars. Det här är en singlemalt som lagrats i 16 år, de 13 första i Sherry Hogshead och de 3 sista i stora Sherry Butts. Odin är en Highland Park som Highland Park skall vara – lätt rökighet och en välbalanserad sherrysötma :) Så vilken av dessa är då bäst? I mitt tycke är det Odin, hade Thor som favorit tidigare strax före Freya. Så, här är mina notiser:

HP-Odin10Doft:
Lätt rök, härliga sherrytoner. En fruktkavalkad av plommon. fikon och dadlar som även rymmer nötter och choklad.

Smak:
Kraftfull inledning med en härlig sötma, röken gör sig påmind samt en trevlig pepprighet. Smak av nötter, mörk choklad och honung ger en fantastiskt trevlig smakpalett.

HP-Odin9Eftersmak:
Lång, kvardröjande och mycket trevlig, med toner av toffe, citrus och lätt rök.

Ja, jag kommer definitivt att köpa den, dels för att ha en komplett samling och såklart för att kunna njuta av den framöver 😀

 

Permalänk till denna artikel: https://www.ilovewhisky.se/?p=3320

5 kommentarer

Gå direkt till kommentarformuläret

 1. Alexander Håkansson via Facebook

  Längtar till 6:e mars 😀

 2. Knut Knutte Dahlberg via Facebook

  Vilken tycker du är bäst Martin? 😀

 3. Martin Markvardsen via Facebook

  I like Odin Best……. :-)

 4. Mats Olsson via Facebook

  Någon som provat Drakkar?

  1. Mattias Arlefalk

   Jag måste säga att hela valhalla colletion är just vad namnen antyder gudomlig min favorit är dock Loki. När det kommer till Drakkar så är den min favorit HP valhalla collection exkluderad då.

Kommentarer ej tillåtna.